صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:خواهشمنداست يكسرى آيات ودعاهاى كه براى محافظت از چشم زخم مى باشد را معرفی بفرمائيد
پاسخ:بسمه سبحانه می توانید به کتاب های همچون تحفه رضویه في مجربات إمامیه مراجعة نمایید ومواردى را كه در جستجوى آن هستيد را بدست آوريد
پرسش:از بی خوابی رنج می برم و نمی توانم بخوابم. آیا می توانید بفرمایید چه کاری بکنم که از این بی خوابی نجات پیدا کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: صد آیه از قرآن –از هر جایی از آن که می خواهید- بخوانید سپس این دعا را بخوانید: (اللهم إني أسألك باسمك العظيم الأعظم الأعز الأجل الأكرم) و واژه (یا الله) را هفت مرتبه تکرار کنید و سپس از خداوند برای این مشکل خود درخواست کمک کنید و سپس طلب مغفرت فرمایید. والله الموفق
پرسش:در کتاب مهج الدعوات آمده که امیر المؤمنین علیه السلام به امام حسن صلوات الله علیه دعایی آموخت و به ایشان گفت این دعا را بنویس و بر دست راست خود بگیر و هر جایی خواستی برو. شاید این دعا بوده "اللهم إني أسالك يا الله يا واحد يا أحد يا وتر يا نور يا صمد يا من ملأت أركانه السماوات والأرض أسالك أن تسخر قلب فلان بن فلان إلي كما سخرت الحية لموسى عليه السلام" تا آخر روایت که می گوید: فسخره لي يقضي حاجتي هذه وما أريد أنك على كل شيء قدير و این روایت طولانی است. 1.آیا این روایت صحیح است؟ 2.آِیا واقعا و قطعا اگر این دعا در کاغذ بنویسم و نزد آن شخص بروم حاجت مرا برآورده می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! قبلا هشدا داده بودیم که سیره علمای ابرار ما قبول ادعیه وارده در کتاب های معتبر بوده است. دعای مذکور در برخی از کتاب های معتبر ما وجود دارد. اما شیوه برآورده شدن حاجت به عهده خداوند سبحان است وهر طور که بخواهد و به هر طریقی که خود صلاح بداند حاجت را برآورده می کند. والله الموفق.
پرسش:ما به دنبال حدیثی مورد اعتماد و تأیید شده برای حدیث کساء هستیم. زیرا با یکی از دوستان درباره بافت و سیاق کلمات این حدیث مناقشه داشتیم. از حضرتعالی درخواست می کنم که سلسله روایات این حدیث را برای اثبات حقیقت برای من ارسال کنید؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اصل حدیث کساء ثابت شده است و شک در آن شایسته نیست. روایات درباره آن از طرق اهل سنت و شیعه بسیار زیاد است. اما قرائت آن به شکل معروف و معمول درصورتی که به نیت رجاء باشد اشکالی ندارد. سند آن از جابر به شکل متعارف در برخی از کتب معتبر مانند کتاب عوالم العلوم والمعارف والأحوال نوشته محدث شیخ عبدالله البحرانی الأصفهانی موجود است. اما درباره فرازهایی که شما ذکر کردید، منظور آن چیزی نیست که برخی توهم می کنند، بلکه ظاهر آن است -وخداوند آگاهتر است- که پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و اهل بیت اطهار علیهم السلام سیاستمداران خلق و حاکمان جهانند. بنابر این انس و جن باید از طریق اطاعت از ایشان به خداوند تقرب جویند و از ایشان استفاده کنند. هر کسی که این کار را انجام ندهد قاصر و مقصر است. والله الهادی
پرسش: 1-آیا جایز است بعد از نوشتن نامه به امام مهدی صلوات الله علیه، روی نوشته خط كشيد یا نوشته نامه را مخفی کرد؟ به این معنا که اگر مؤمنی نامه ای به امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نوشت و بیم آن داشت که کسی نامه اش را بخواند یا در پاسخ بنویسد و بگوید من امام مهدی عجل الله تعالى فرجه الشريف هستم و اين پاسخ نامه توست؛ زیرا اغلب مردم ادعا می کنند که امام مهدی هستند. به همین دلیل این مؤمن این کار را انجام داده و روی نوشته خود خط کشیده یا آن را به گونه ای مخفی کرده که به شکل واضح قابل دیدن نیست و سپس آن را در چشمه یا در نهر آب انداخته است. آیا این کار جایز است؟ زیرا امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به اذن خداوند سبحان محتوای نامه را می داند، حتی اگر روی نوشته آن خط کشیده شده باشد یا معنای آن مخفی باشد. با علم به این که از برخی سؤال کردیم و گفته اند نوشتن به صورت نمادین یا رمزی کافی است و نوشتن شرط نیست؛ زیرا حضرت مهدی صلوات الله علیه به فضل پروردگار از آنچه می-نویسید آگاه است. با این وجود آیا این کار جایز است؟ یا واجب است که به صورت واضح نوشته شود؟ 2-يا مي ترسد بعد از انداختن نامه در نهر، مردم به سر چشمه یا نهر بیایند و چیزی را در نهر بیابند و آن را قطع کنند و به زمین بیاندازند یا متأسفانه در زباله ها رها کنند. نظر شما چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: لازم است که به صورت واضح و خط واضح نوشته شود. در غیر این صورت توهین به دریافت کننده نامه است. اگر ترسیدی که کسی از آن آگاه شود باز هم ممکن است کسی که این نامه را پیدا می کند از روش نوشتن و نوع خط، نویسنده نامه را بشناسد. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:در بحار الأنوار دعایی نقل شده که جبرائیل خندان و مسرور نزد رسول خدا (صلوات الله وسلامه علیه وآله) نازل شد وگفت: خداوند متعال کلماتی از گنج به سوی تو نازل نموده است با این مضمون: "یا من أظهر الجمیل و ستر القبیح یا من لم یؤاخذ بالجریرة و لم یهتک الستر...." رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: ثواب این کلمات چیست؟ جبرائیل گفت: بعید نیست با رحمت خود او را ببخشد و در دنیا و آخرت هزاران پوشش و حجاب بر روی گناهان او قرار دهد... . آیا این روایت درست است؟ و اگر نادرست است می توانیم آن را مستمسکی برای قاعده تسامح در سنن در نظر بگیریم؟ همانطور که برخی از علما به ویژه درباره دعا ذکر کرده اند؟ یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شایسته است بدانید که سیره علمای صالح ما در کتب ادعیه برای معرفی دعاها و استفاده از آن ها همواره وجود آن دعاها در کتاب های معتبر بوده است. در موضوع سخن ما نیز شیخ صدوق رضوان الله تعالی علیه این دعا را در کتاب التوحید خود ذکر کرده و شما نیز از آن آگاه هستید و نیازی به قاعده تسامح در ادله سنن نداریم. به ویژه این دعا که آیات کریمه قرآن و براهین و ادله بر صحت آن و صحت مضامین تک تک فرازهای آن شهادت می دهد. والله الموفق.
پرسش:من و مادرم با در دادگاه و در امور کار با مشکلات زیادی مواجه شدیم. آیا ممکن است برای من توصیف کنید با این نگرانی خودم چه کار کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شما و همچنین مادرتان باید صد آیه از قرآن را هر شب قرائت کنید و کمی بعد از اتمام تلاوت، بر محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله وسلم درود فرستید و این دعا را بخوانید: (اللهم إني أسالك باسمك العظيم الأعظم الأعز الأجل الأكرم ياالله) و واژه "یا الله" را هفت مرتبه تکرار کنید و به نماز شب –شب زنده داری- پایبند باشید. از خداوند می خواهیم که نعمت سلامت و آرامش خیال را بر شما منت گذارد. والسلام.
پرسش:پدر دوست من به شدت مریض است و در ترکیه به سر می برد. بیماری او (التهاب کبد گرید ب) تشخیص داده شده است. از شما می خواهم او را در دعاهایتان برای شفا یاد کنید.
پاسخ:بسمه سبحانه: از خداوند سبحان می خواهم پدر ایشان را از بیماری ای که از آن رنج می برد شفا دهد. به شما و به مادر بیمار اگر در قید حیات است، پیشنهاد می کنم در صورت امکان هر شب صد آیه از قرآن کریم قرائت کنند و بلافاصله بعد از اتمام تلاوت قرآن بر محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله صلوات بفرستند و دعای (اللهم إني أسألك باسمك العظيم الأعظم الأعز الأجل الأكرم يا الله) را بخوانند و لفظ (یا الله) را هفت مرتبه تکرار کنند و برای شفای بیمار دعا کنند. این کار برای بیمار، مادر بیمار و دوستِ پسر بیمار است. اگر مادر بیمار در قید حیات هستند، پس از نیمه شب در اتاقی تاریک دو رکعت نماز به نیت قربة الی الله بخواند و همراه گریه و اشک از خداوند برای خود طلب استغفار نماید و برای شفای فرزند خود دعا کند. اگر مادر این کار را نتوانست انجام دهد، یکی از بستگان بیمار این کار را انجام دهد. او یا شما برای حضرت عبد الله الرضیع به اندازه استطاعت مالی خود نذر کنید و بعد از شفای بیمار آن پول را به یتیمان فقیر شیعه در منطقه سکونت خود صدقه بدهید. اگر چنین افرادی را پیدا نکردید مبلغ را برای ما ارسال کنید تا به یتیمان شیعه علی بن ابی طالب خدمت کنیم. والله الموفق.
پرسش:بعد از ناتوانی پزشکی از علاج کرونا، باید از خداوند متعال بخواهیم این بیماری را درمان کند؛ زیرا خداوند متعال شفادهنده و حفظ کننده است. پس باید به سوی او رو کنیم. آیا دعا یا وردی برای در امان ماندن از یان بیماری وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از خداوند سبحان می خواهم شیعیان امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام و هر که در صلب او شیعه ای وجود دارد را از این بیماری فراگیر و از همه بیماری های فراگیر که می شناسیم یا نمی شناسیم، حفظ کند. هیچ دعا و وردی جز اعتماد و توکل به خدا و توجه به او وجود ندارد. قبل از اعتماد به خدا باید از گناهان توبه کنیم و از شر آنان رهایی یابیم و حساب خود را با خداوند سبحان و مردم صاف کنیم تا جزء ظالمان و ستمگران نباشیم زیرا ستمگر در قرآن نفرین شده و از رحمت خداوند محروم است. ولا حول ولا قوة الا بالله
پرسش:معنای دعای (اللهم ارفع شأنه فی الجنة) چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بهشت مراتبی دارد و منظور از این دعا بر حسب مفاد آن، ارتقای درجات و انتقال به مراتب بالاتر است. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی