صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا برگرداندن و قلب نون ساکن به میم در صورتی که بعد از آن حرف باء قرار بگیرد واجب است یا مستحب؟
پاسخ:بسمه سبحانه : در صورتی که دو حرف به صورت مستقل و بدون ادغام حرف نون در ما بعدش نوشته شده باشد، ادغام فقط از محسنات قرائت است و چه بسا این یک لهجه عربی باشد همانطور که در حدیثی قصه ی سوال کننده ای روایت شده است که از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله درباره روزه گرفتن در سفر سوال می کند، آنگاه حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: (لیس من امبر امصیام). و الله الهادی
پرسش:چرا استعاذه در قرائت نماز واجب نیست و مستحب است و این در حالی است که خداوند متعال می فرماید: ( فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ)؟
پاسخ:بسمه سبحانه : فرزندم! ما به لزوم احتیاط در گفتن استعاذة قبل از قرائت نماز در رکعت اول فتوا داده ایم و از ادله همین مقدار را متوجه شدیم. و الله العالم
پرسش:آیا در نماز واجب یومیه قرائت یک سوره پس از سوره ی حمد واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه ، بله خواندن یک سوره ی کامل به نحو توضیح داده شده در رساله ی عملی ما واجب است.
پرسش:چند حکم از احکام تلاوت در قرائت نماز واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. همه آن چیزی که به تصحیح قرائت مربوط می شود، اعم از مخارج حروف و تلفظ صحیح واجب است و قرائت بدون آن صحیح نیست. بدان فرزندم! در این زمانه، به دلیل وجود رسانه هایی مانند تلوزیون و برنامه های آموزش قرائت، یاد گرفتن بسیار ساده شده است و عذر کسانی که فرانمی گیرند، پذیرفته نیست. والله الهادی و هو العالم.
پرسش:در نماز واجب قرائت سوره توحید بعد از حمد واجب است. اگر سوره کافرون را بخوانم حکم آن چیست؟ آیا واجب است که ادامه دهم یا توقف کنم. زیرا می دانم که فرقی بین این دو نیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. فرزندم! قرائت سوره توحید واجب نیست. بلکه ترک آن در همه نمازهای واجب پنجگانه مکروه است. البته تکرار آن در رکعتهای اول و دوم اشکالی ندارد. در فرض سؤال باید نماز را ادامه دهید و سوره جحد را کامل کنید. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف از یادگیری حرکات صحیح سوره حمد ناتوان بود، آیا قرائت از آن ساقط می شود؟ و تنها به خواندن بسم الله اکتفا کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر نمی تواند از روی قرآن یا از حفظ بخواند، باید به جماعت بخواند. والله العالم.
پرسش:اگر نمازگزار سوره را می خواند و به صورت اختیاری تصمیم به عدول به سوره دیگری را گرفت اما شک داشت که آیا به نصف سوره رسیده است یا خیر؟ آیا در این شرایط عدول کند یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال، هر جایی که عدول جایز است، عدول کند. والله العالم.
پرسش:اگر نمازگزار بعد از قرائت آیه اول سوره توحید (قل هو الله أحد) یا بعد از قرائت آیه اول سوره جحد (قل یا أیها الکافرون) بقیه سوره را فراموش کرد، آیا برای او جایز است که به سوره دیگری عدول کند؟ سؤال: نصف سوره چگونه محاسبه می شود؟ آیا از طریق تعداد آیات یا از طریق تعداد کلمات یا از طریق تعداد حروف یا از طریق زمانی که نمازگزار برای خواندن آن سوره صرف می کند؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه. اگر از تمام کردن سوره ناتوان بود، جایز است با بسم الله به سوره جدید عدول کند. والله العالم. ج2/ بسمه سبحانه. با تعداد حروف محاسبه می شود. والله العالم.
پرسش:آیا خواندن نماز طبق یکی از قرائت های هفتگانه ذکر شده در کتاب های قرائت كه با قرائت رایج در حال حاضر اختلاف دارند، صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. فرزندم! بدان که برای من و عده ای از علمای ابرار نسبت هیچ یک از این قرائت ها ثابت نشده است. بر هر مسلمانی واجب است هنگامی که در صحت و بطلان هر یک از این قرائت ها شک کرد، قرآن را بر اساس قواعد زبان عربی قرائت کند. والله الهادی و هو العالم.
پرسش:آیا قرائت جهر برای زنان در نمازهای صبح و مغرب و عشا، در صورتی که در خانه مرد غریبه ای نباشد که صدای او را بشنود، جایز است؟ آیا تکبیرة الاحرام را باید جهر بخوانند یا همس؟
پاسخ:بسمه سبحانه. زنان مخیر هستند بین جهر و همس در نمازهای جهر. البته در صورتی که مرد غریبه صدای آن را نشنود. بلند کردن صدا در این نمازها واجب نیست. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی