صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا روزه کسی که به خداوند متعال نسبت ناروا می زند (امری خلاف واقع را نسبت می دهد) از روی قصد یا بدون قصد صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه همانا روزه اش را باطل کرده است و بایستی در باقی روز از مفطرات امساک کند و بر او قضا و کفاره واجب است. و الله العالم و هو الهادی
پرسش:آیا مسواک زدن در هنگام روزه جایز است. امکان دارد از خمیر دندان کلگیت یا سنسوداین استفاده کنم که بعد از اینکه دهانم را می شویم طعم کمی بر روی زبانم باقی می گذارد. و با این وجود این طعم خوشمزه نیست و هیج مقداری نیست که به پایین حلقم برسد. بنابر این آیا جایز است که در هنگام روزه دندان های خود را تمییز کنم، زمانی که مطئمنم آن را قورت نمی دهم؟
پاسخ:بسمه سبحانه در صورتی که بزاق مزه دار به خمیر دندان به شکم داخل نشود اشکالی در روزه پدید نمی آید. و الله العالم
پرسش:آیا دریافت واکسن ویروس، با توجه به این که از طریق سوزن در کتف زده می شود، روزه را باطل می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر با هدف درمان باشد جایز است؛ بلکه گاهاً اگر با توصیه پزشکان حاذق و متخصص باشد واجب می شود، حتی اگر در هنگام روزه داری باشد و تزریق آن با سوزن انجام شود. والله العالم.
پرسش:آیا به دلیل بوی بد دهان، عفونت گلو یا هر دلیل مشابهی، می توانم درهنگام روزه، دهان را غرغره کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر برای درمان باشد، اشکالی ندارد. در این صورت باید برای محافظت از روزه، آثار دارو را ولو با تکرار مضمضه کردن آب از بین ببرید. علاوه بر این که هیچ مقدار از غرغره و آب نباید به داخل برسد. والله العالم.
پرسش:اگر شخص مکلف روزه دار در ماه مبارک رمضان با همسر خود در طول روز مداعبه کند و از انزال مطمئن نباشد و انزال حاصل نشده باشد، آیا روزه او باطل می شود وباید قضای آن را بجا آورد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر احتمال عقلانی می دهد که این اتفاق بیافتد و عادت داشته که هنگام مداعبه انزال حاصل می شده، مجرد اقدام به مداعبه حرام است و روزه را باطل می کند، اما با اطمینان به عدم حصول انزال این کار جایز است. والله العالم.
پرسش:معمولاً در هنگام سرفه هایی که در طول ماه رمضان به آن مبتلا می شوم، نوعی قی خارج می شود. آیا این قی روزه را باطل می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر قی کردن تعمدی نباشد و همچنین آنچه از حلق خارج می شود، عمداً بلعیده نشود، روزه را باطل نمی کند. والله العالم.
پرسش:روغنی از عصاره روغن ها برای درمان بیماری بواسیر در مقعد مبتلایان به این بیماری گذاشته می شود. آیا استفاده از این روغن مصداق تنقیه (اماله کردن) با مایعات است و روزه را باطل می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: تازمانی که دارو مایع است مصداق اماله با مایعات به شمار می رود. اما اگر مایع نبود؛ بلکه مرهمی مانند کره و ... بود و مایع نبود، استفاده از آن مصداق اماله با مایعات نیست. والله العالم.
پرسش:آیا گرفتن روزه مستحبی بدون انجام غسل جنابت جایز است، یا باید قبل از فجر روزی که می خواهد روزه مستحبی بگیرد باید غسل کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ در فرض سوال روزه صحیح نیست، مگر اینکه پیش از زوال غسل کند. والله العالم
پرسش:من از حضرتعالی تقلید می کنم. آیا جویدن آدامس در هنگام روزه داری در ماه مبارک رمضان، جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر چیزی از ذرات آن و همچنین آب دهان آمیخته با طعم آن –اگر طعم دار بود- وارد حلق نشود، اشکالی ندارد. احتیاط این است که از این کار اجتناب کنید. والله العالم.
پرسش:آیا من می توانم در هنگام روزه داری به دلیل بوی بد دهان، عفونت گلو یا ... غرغره کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر برای درمان باشد، اشکالی ندارد. برای حفظ روزه باید آثار دارو ولو با تکرار مضمضه با آب از بین برود. همچنین چیزی از غرغره یا آب به گلو نرسد. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی