صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:(اما برادرم تصمیم گرفته بود و مرا فراخواند و من از او اطاعت کردم گویی با این کار با تیغ بدن خود را قطعه قطعه می کردم). آیا درست است که امام حسین علیه السلام مرگ را به صلح با معاویه ترجیح می داد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بدان فرزندم! ولایت کبری در زمان حیات امام حسن علیه السلام و بعد از علی بن ابی طالب علیه السلام با امام حسن بود، اما امام حسین علیه السلام با برادر خود در انجام وظیفه، مخالفت نکرد و از نظر شرعی نیز برای او جایز نبود. علاوه بر این بدان آنجه که به صلح امام حسن علیه السلام مشهور شده در واقع صلحی حقیقی نبوده بلکه، آتش بس موقتی بوده مانند آتش بس جد بزرگوارشان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم با مشرکان مکه. والله الهادی
پرسش:عبد الله بن الحسن المحض علی رغم نزدیکی به امام جعفر صادق علیه السلام، چگونه ندانست که فرزند او مهدی نيست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از عدم هدایت برخی از انسان ها به سوی حق تعجب نکنید. مگر عموی پیامبر ابولهب و همسر او حمالة الحطب نبوت رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم را رد نکردند و با ایشان نجنگیدند تا آن ملعون در بدر کشته شد؟ آیا قابیل هابیل را نکشت؟ و آیا برادران یوست با ظلم به برادر خود در حق او کوتاهی نکردند؟ ﴿تِلْكَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَهٰا مٰا كَسَبَتْ ولَكُمْ مٰا كَسَبْتُمْ وَلاٰ تُسْئَلُونَ عَمّٰا كٰانُوا يَعْمَلُونَ ﴾ (آنها گروهی بودند که درگذشتند، هر کار نیک و بد کردند برای خود کردند و شما هم هر چه کنید برای خویش خواهید کرد و شما مسئول کار آنها نخواهید بود). والله الهادی
پرسش:چرا عباسیان به یاری امام حسین علیه السلام در کربلا نرفتند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! امام حسین علیه السلام معصوم و مکلف به انجام دستورات خداوند سبحان و جد بزرگوارشان رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم و پدرشان حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام است. حال هر که خواست ایشان را ترک کند یا با ایشان بماند. تفسیر درست از اقدامات امام حسین علیه السلام در نهضت عاشورا و... همین است. هرچه غیر این گفته شود تنها اجتهاد شخصی و گمانه زنی است. والله العالم.
پرسش:گفته شده که پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم هیچیک از مشرکان را حتی در مواضعی که جنگجویان دشمن به ایشان نزدیک می شدند، نكشته است. مانند غزوه احد و غزوه حنین. تفسیر شما از این موضوع چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم معصوم است و آنچه خداوند سبحان امر کند و آنچه که از او خواسته شود، انجام می دهد. خداوند سبحان می فرماید: ﴿وَمٰا يَنْطِقُ عَنِ اَلْهَوىٰ إِنْ هُوَ إِلاّٰ وَحْيٌ يُوحىٰ﴾ (و هرگز به هوای نفس سخن نمیگوید. سخن او هیچ غیر وحی خدا نیست). شاید به این دلیل که گفته می شود خداوند سبحان کرامت و مهربانی را در دستان پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم قرار داده به همین دلیل اگر دشمن را با دستان شریف خود بکشد، خداوند مقتول را خواهد بخشید. بنابر این اگر این موضوع صحت داشته باشد، ایشان اگر یکی از مشركان را بکشد، گناهان او بخشیده می شود. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:گفته می شود که علی بن ابی طالب علیه السلام پرچمدار رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم در هشتاد و اندی جنگ و معرکه بودند. سؤال این است که: چگونه یک جنگجو می تواند پرچم را در یک دست خود حمل كند و با دست دیگر بجنگد. بهتر نیست که پرچم را به سویی بیاندازد و هر دو دست خود را آزاد کند تا از هر دو درجنگیدن استفاده کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! گویا شما ندیدید و نمی دانید که چگونه پرچم را حمل می کنند. پرچمدار معمولاً پرچم را در دست خود در حالت حرکت به سوی دشمن می گیرد. در هنگام مبارزه نیز اگر سواره باشد، آن را در برآمدگی زین اسب می گذارد و اگر پیاده باشد آن را در زمین می کوبد. همان کاری که امام علی علیه السلام با پرچم حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم در خیبر انجام داد و در برخی روایات ذکر شده است. علاوه بر این، شرط نیست که حتما در همه شرایط، پرچم در دست فرمانده جنگ باشد. بلکه پرچم به پیشانی لشکر سپرده می شود تا در امور جنگی از آن تبعیت شود و واجب نیست هنگام نزدیک شدن به دشمنان و جنگیدن با آنان پرچم را حمل کند. والله العالم.
پرسش:امام علی بن الحسین السجاد علیه السلام چگونه به شهادت رسیدند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: ایشان علیه السلام توسط بنی امیه با سم به شهادت رسیدند. جزئیات شهادت ایشان را برخی در کتاب های نوشته شده درباره سیره آن امام آورده اند. همچون مرحوم مقدس علامه شیخ باقر شریف القرشی و دیگر بزرگان قدس الله سرّهم. والسلام.
پرسش:آیا امام علی بن ابی طالب علیه السلام در اثنای حکومت خلفای سه گانه در مدینه اقامت داشت یا مسافرت نرفت؟ یا در این مدت به جای دیگری نقل مکان کرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: ماندن ایشان علیه السلام در شهر مدینه برای پیروی از فرمان خداوند متعال و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم بود. همچنین شمشیر نکشیدن ایشان در برابر کسانی که به او ظلم کردند نیز به دلیل اطاعات از فرمان بود و درآن هیچ دلیلی مبنی بر رضایت از اعمالی نیست که برخی مرتکب شدند. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:ازدواج حضرت قاسم علیه السلام در کربلاء تا چه حدی صحت دارد؟
پاسخ:باسمه سبحانه: با سند معتبر اثبات نشده و شایسته است که بدانیم کش مکش و درگیری بین اصحاب امام حسین علیه السلام و بین دشمنان و اشقیاء از روز سوم محرم الحرام شروع شد و آب بر روی امام حسین علیه السلام و اصحاب چند روز قبل از شروع جنگ نهایی شروع شده بود. آیا عاقلانه است که کسی در این شرایط به ازدواج فکر کند؟ گفته می شود ازدواج حضرت قاسم وصیت امام حسن علیه السلام بوده. آیا امام حسین علیه السلام –العیاذ بالله- از وصیت برادر خود غافل بوده است؟ آیا حضرت قاسم علیه السلام العیاذ بالله نسبت به وصیت پدر خویش بی توجه بوده؟ فانتبهوا یا أولی الألباب (ای خردمندان آگاه باشید و توجه کنید). بله این موضوع در کتاب های غیر معتبر ذکر شده است. به نظر ما در برخی از مناطق شیعه باید به این موضوع –مادامی که برخاسته از محبت به اهل بیت علیهم السلام باشد-اهتمام ورزید. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:چرا هیچیک از فرزندان محمد بن حنفیه با امام حسین همراه نشدند؟
پاسخ:باسمه سبحانه: فرزندم! از برخی از روایات اینگونه به نظر می رسد که امام حسین علیه السلام از جانب خداوند سبحان مأمور بوده تا تنها این افرادی که همراه او بودند را به کربلا ببرد و دیگران را همرا خود نکند. والله العالم.
پرسش:سرجون رومی کی بود و چه نقشی در کربلاء ایفا کرد؟
پاسخ:باسمه سبحانه: همانطور که در کتاب الإرشاد شيخ المفيد (ص42)، تاريخ طبري (ج/4 ص258)، الكامل في التأريخ(ج/4 ص22) و البداية و النهاية(ج/8 ص164) و ... نقل شده: سرجون رومی کاتب و غلام معاویه و بعد از آن یزید لعنت الله علیهما بود. هنگامی که مسلم بن عقیل به کوفه آمد و بسیاری از مردم کوفه با وی بیعت کردند، یزید لعنت الله علیه با سرجون مشورت کرد و گفت: نظر تو درباره حسین که مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاده تا از آن ها بیعت بگیرد چیست؟ درباره نعمان بن بشیر برای من سخن بدی نقل شده و خبر رسیده که ضعیف شده است. به نظر تو چه کسی را به حکمرانی کوفه بگمارم؟ یزید از عبید الله ابن زیاد خشمگین بود و بر او خرده می-گرفت. سرجون به او گفت: اگر بدانی معاویه در زمان حیات چه توصیه ای به تو کرده به نظر او عمل می کنی؟! یزید گفت: آری! سرجون عهدنامه حکمرانی عبید الله بن زیاد بر کوفه را به یزید نشان داد و گفت این نظر معاویه بود. هنگام مرگ دستور به نوشتن این نامه داد و مصرین را به عبید الله بن زیاد واگذار نمود. یزید گفت این کار را بکن و عهدنامه را برای عبیدالله برست. ثابت نشده که سرجون در کربلا حضور داشته است. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی