صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:شخصی در دانشگاه آکادمیک در بغداد درس می خواند، در حالی که خودش از استان دیوانیه است. حکم نمازش چیست: اولا: در صورتی که کمتر از 7 روز بماند و به وطنش برگردد. ثانیا: در صورتی که بیشتر از 10 روز بماند و بعد از آن مدت به وطنش برگردد. با علم به اینکه هر هفته یک سفر دارد و مدت آن یک سال درسی تقریبا برابر 8 ماه است؟
پاسخ:بسمه سبحانه : در فرض سوال، دانشجو در دیوانیه و به هنگام تحصیل، در بغداد، نمازش را تمام می خواند و روزه اش را می گیرد و در راه نمازش را شکسته می خواند و اگر زوال خورشید فرارسید، قضای روزه ی آن روز بر او واجب است. و الله العالم
پرسش:حکم کسی که سفرهای تکراری او در یک سال، بیش از (3) ماه و کمتر از (6) ماه است چیست؟ (10 یا 9 یا 8 روز) در ماه؟
پاسخ:بسمه سبحانه اگر برای هدف مشخصی بوده است و آن هدف در خلال مثلا شش ماه به انتها می رسد او مسافر است و هنگام سفر احکام سفر بر او جاری است، مادامی که سفر را شغل خود قرار ندهد یا در سفر شغلی که درآمد (کسب) اوست نباشد. والله العالم
پرسش:اگر مسافر بعد از نماز صبح به مقصد سفر خود برسد و نیت اقامت ده روز را بکند که بعد از انتهای نماز صبح روز یازدهم به پایان می رسد، و بعد از نماز ظهر روز یازدهم قصد بازگشت به وطن خود را بکند، آیا این نماز را شکسته بخواند یا کامل؟
پاسخ:بسمه سبحانه. نماز را کامل بخواند. والله العالم.
پرسش:اگر مسافر به مکان سفر خود رسید و هنگام نماز صبح قصد اقامت ده روز کرد؛ اما هنگام رکوع در رکعت سوم نماز ظهر از نیت اقامت ده روزه عدول کرد، آیا رکوع خود را به هم بزند و نماز خود را شکسته بخواند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید نماز خود را کامل بخواند تا زمانی که از ان منطقه خارج شود؛ زیرا وی نماز خود را هنگامی شروع کرده که قصد اقامت ده روز داشته و داخل رکعت سوم شده است. والله العالم.
پرسش:به ایران سفر کردم و پانزده روز در آنجا ماندم. در هر یک از شهرهای قم، مشهد و شمال ایران چهار روز یا پنج روز اقامت کردم و در طول این پانزده روز نمازم را کامل می خواندم و تصور من این بود که اگر در یک کشور ده روز یا بیشتر اقامت کنم باید نمازم را کامل بخوانم. آیا باید نمازهای خود را اعاده کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید آن نمازها را اعاده و قضای آن را به جا آورید. والله العالم.
پرسش:چه زمانی مسافر باید نماز خود را در مسیر کامل بخواند؟ آیا هنگامی که در حال رفتن به محل کار خود که مصداق محل استقرار او است؟ یا هنگامی که مفهوم کثیر السفر بر وی صدق می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در مورد قصد اقامت، وجوب کامل خواندن نماز زمانی است که انسان به مکانی که قصد اقامت ده روزه یا بیشتر در آن را داشته، برسد یا به مدت یک ماه (سی روز) در آن اقامت داشته و تردد کند. اما در مسیر، تنها زمانی نماز کامل است که کثیر السفر باشد یا شغل او در سفر باشد یا قصد مسافت شرعی را نکرده باشد. والله العالم.
پرسش:گفته شده مبدأ محاسبه مسافت شرعی، از آخر شهری است که مکلف در آن سکونت دارد. آیا هر یک از مناطق بغداد شهر حساب می شود؟ یا بغداد به طور کلی یک شهر حساب می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. مسافت شرعی از انتهای خانه هایی شروع می شود که از سمت سفر به شهر یا روستا باز می گردد و کل بغداد یک شهر واحد به شمار می رود. والله العالم.
پرسش:آیا سفر با هدف تحصیل در دانشگاه، سفر شغلی حساب می شود؟ دانشجو باید نماز خود را کامل بخواند یا شکسته؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بلی شغل به شمار می رود؛ اما اگر در دانشگاه مستقر باشد، محل دانشگاه محل کار او حساب می شود و نماز در آن کامل است و باید روزه بگیرد. اگر مسافت بین محل دانشگاه و محل سکونت او به همراه خانواده، مسافت شرعی باشد، در مسیر مسافر به شمار می رود. والله العالم.
پرسش:آیا مسافت شرعی برای شکسته خواندن نماز از اطراف شهری که مسافر در آن سکونت دارد شروع می شود؟ یا از حد ترخص شهری که می خواهد به آن سفر کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. مسافت شرعی از انتهای شهری که مسافر در آن سکونت دارد تا ابتدای شهری که قصد سفر به آن را دارد محاسبه می شود. والله العالم.
پرسش:من اهل بغداد هستم. در نجف بودم و اذان مغرب را شنیدم و هنگامی که به بغداد رسیدم، وقت اذان تمام شده بود. آیا نماز در این حالت شکسته است یا کامل؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر در نجف نیز مانند مسیر مسافر بودید و قبل از رسیدن به بغداد، وقت مختص به نماز مغرب که با نماز عشاء نیز مشترک است به اتمام رسید، نماز مغرب را که شکسته نمی شود، بخوانید. شاید منظور شما نماز عشاء بوده است. در فرض سؤال اگر وقت نماز عشاء فوت شده بود باید قضای آن را به صورت شکسته به جا آورید. والله الهادی و هو العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی