صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا از حدیث " من صلى عليّ مرة لم تبقَ من ذنوبه ذرة " می توان فهمید که منظور مطلق گناهان و بدون هیچ قید و شرطی و حتی گناهان کبیره است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شایسته است در مثل چنین روایاتی کمی تأمل نماییم تا مصادیق آن را بفهمیم. مهمترین مصداق آن ناظر به معصیت-هایی است که بین خدا و بنده خدا وجود دارد؛ اما حقوق بندگان باقی خواهند ماند تا شخص بریء الذمه شود و از زی دین کسی که به او ظلم کرده خارج گردد. این روایات ناظر به اعمال مقبول مانند صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله است. خداوند سبحان فرموده (خداوند تنها از پرهیزکاران می پذیرد). والله العالم.
پرسش:از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها روایت شده که فرمودند: پدر حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) نزد من آمدند و فرمودند: یا فاطمه اگر بر من و بر پیامبران پیش از من درود و صلوات بفرستی، ما در روز قیامت شفیع تو خواهیم شد. سؤال: چگونه بر پیامبران علیهم السلام درود و صلوات بفرستیم؟ صیغه این درود و سلام چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شکل درود و صلوات جامع بر پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و سایر پیامبران علیهم السلام مانند آن چیزی است که در برخی از عبادات نقل شده است: اللهم صلِ على محمد وآل محمد وارحم محمداً وآل محمد وبارك على محمد وآل محمد كما صليت وترحمت وباركت على إبراهيم وآل إبراهيم انك حميد مجيد وصل على جميع الأنبياء والمرسلين. والله العالم.
پرسش:در وصایای امام عسکری علیه السلام به شیعیانشان آمده است: به شما دستور دادیم که انگشتر را به دست راست کنید در حالی که در بین شما حضور داشتیم و اکنون به دلیل غیبت خویش دستور می دهیم انگشتر را در دست چپ کنید تا زمانی که خداوند امر ما و شما را غالب سازد. این نخستین دلیل و نشانه برای شما در ولایت ما اهل بیت است. همچنین فرمودند: (این موضوع را به شیعیان ما بگویید.) چگونه بین این حدیث و حدیث نشانه های مؤمن که یکی از آن ها به دست کردن انگشتر در دست راست است، جمع کنیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: آنچه از امام عسکری علیه السلام نقل شده سند مخدوشی دارد. علاوه بر این که این روایت برای کسانی که درک می-کنند، قرینه کاملا واضحی دارد مبنی بر این که اگر روایت صحیح باشد، این حکم بر اساس تقیه صادر شده است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا در میراث حدیثی شیعه احادیث جعلی و ساختگی و اسرائیلیات وجود دارد؟ آیا در مهم ترین منابع ما مانند این روایات وجود دارد یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: میراث حدیثی و روایی شیعه الحمد لله رب العالمین خالی از این نوع احادیث هستند. هر کسی که میراث ما را به این اتهام متهم می کند باید استغفار کند و به هدایت بازگردد. ولا حول ولا قوة إلا بالله العلی العظیم.
پرسش:در منابع معتبر ما آمده که پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله و سلم طلاق زنان خود را بعد از وفات خود به عهده وصی خود امیر المؤمنین امام علی علیه السلام قرار داد. آیا این موضوع صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بله این موضوع در منابع معتبر ما ذکر شده است. والله العالم.
پرسش:آیا این روایت بر عدم قیام تا ظهور قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف دارد؟ (هر پرچمی که قبل از قیام حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف افراشته شود، صاحب آن طاغوت است و صاحب آن به جای خدا پرستیده می شود)؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این سخن یعنی هر کسی که ادعای ولایت می کند زیر لوای ولی الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف نیست؛ زیرا لوا یا پرچم کنایه از مبدأ است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:منظور امام رضا علیه السلام از عبارت (وأنا من شروطها) چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: منظور این است که ایمان به خداوند و توحید تنها با ولایت أهل بیت علیهم السلام و أئمه اطهار علیهم السلام پذیرفته می شود. این ولایت شرط قبول عمل است و امام رضا علیه السلام یکی از ائمه اطهار علیهم السلام به شمار می رود. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:سند حدیث سلسلة الذهب چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: صحت این روایت ثابت شده است و در کتب معتبر موجود است. والله العالم.
پرسش:سؤال درباره حدیث ذکر شده در کتاب الکافی فی الفروع جلد ششم –کتاب الأطعمة- باب الحلواء ص 321 ج1 سهل بن زیاد از احمد بن هارون بن موفق المدنی از پدرش نقل کرده که گفت: "روزى امام هفتم كسى را دنبال من فرستاد،] و با او سر يك سفره حاضر شدم] و با او غذا خوردم و ديدم امام عليه السلام زياد حلوا خورد عرض كردم چقدر از اين حلوا ميل مى فرمائيد، امام عليه السلامفرمود: ما و شيعيانمان از حلاوت و شيرينى آفريده شده ايم و ما شيرينى را دوست داريم." معنای این سخن حضرت که "ما و شیعیانمان از شیرینی آفریده شده ایم و شیرینی دوست داریم" چیست؟ و چگونه ممکن است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: سند روایت ضعیف است؛ اما از نظر محتوا منظور از شیرینی همان زیبایی روحی و روانی و زیبایی طینتی است که مؤمنان از آن خلق شده اند. همانطور که از ظاهر عبارت بر می آید. والله العالم.
پرسش:میزان صحت و اعتبار این روایت از نظر متن و سند تا چه حد است؟ " اي احمد اگر تو نبودي افلاك را نمي آفريدم و اگر علي نبود تو را نمي آفريدم و اگر فاطمه نبود شما دو تن را خلق نمي كردم" آیا در ظاهر روایت اشکالی وجود دارد؟ مضمون این روایت چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این حدیث، حدیثی قدسی است که در برخی کتب معتبر وجود دارد و با آن نمی توان حکم شرعی ثابت کرد زیرا عناصر اصلی سند را ندارد و محرز نشده است. والله العالم.
قبلی
2
3
4
5
6
7
بعدی